16. 04. 2014 ÷ 16. 04. 2014 Select date range

Šibenik / Događanja

Događanja

19.04.2014. 20:00 Kategorija: Koncert

PIPS CHIPS & VIDEOCLIPS + BRKOVI + M.O.R.T. - ŠIBENIK

Mjesto događanja: Šibenik - Bivša vojarna Bribirskih knezova - Ulaz: 60/80 kuna.

U sklopu Kulturaljke, koju četvrtu godinu za redom organizira Udruga P.A.R.K, pod hangarom na prostoru bivše šibenske vojarne Bribirskih knezova, nastupit će Pips Chips & Videoclips, Brkovi i M.O.R.T.

03.04.2014. 20:00 Kategorija: Predstava

VELIKI MANEVRI U TIJESNIM ULICAMA - HNK-a - ŠIBENIK

Mjesto događanja: Šibenik - HNK-a -premijera: 21. veljače 2014.

Kao polazište za svoj «obračun» s karakternim manama vlastitih junaka Ivo Brešan i ovoga puta odabrao je klasika čijim se zapletima u svojoj dramskoj literaturi često utječe: Shakespearea. Ovoga puta odlučio se za «Ukroćenu goropadnicu», komad s kojim na tim vlastitim «ulicama» vodi kreativni folozofsko-dramski dijalog kojim diskutira, propituje prije svega odnos sna i jave, ali i «kroćenje goropadnice», tj. odnos prema ženama i formiranju njihovog mnijenja. Brešan se, naravno, vodeći tu «raspravu» odmiče i umjetnički originalno «komentira» Shakespearov zaplet (npr.šaljući svoje junake upravo na predstavu «Ukroćena goropadnica» u šibensko kazalište uvodeći tako teatar u teatru).

VELIKI MANEVRI U TIJESNIM ULICAMA - HNK-a - ŠIBENIK
08.04.2014. 20:00 Kategorija: Predstava

PRVA ŽENA - DRUGA ŽENA - HNK-a - ŠIBENIK

Mjesto događanja: Šibenik - HNK-a - gostuje Teatar Rugantino, Zagreb

Ova se komedija Vladimira Stojsavljevića može opisati kao klasična komedija karaktera koja počinje i skončava anegdotalno. U bizarnoj situaciji gledamo dvije žene koje su prvo označene kao katolkinja i skojevka, da bismo ubrzo shvatili kako su im svjetonazori „zamijenjeni“... Upravo ono što mami smijeh je potpun izostanak bilo kakve fluidnosti i religijskog osjećaja u odnosu na svaku životnu temu...

PRVA ŽENA - DRUGA ŽENA - HNK-a - ŠIBENIK

Moj profil

In portal

NOVO NA SIBENIKINFO.NET